Den här varianten fungerar både som kakgarnityr (tänk vansinnigt krämig frosting på nybakta muffins eller långpannekaka), som tårtfyllning eller som en alldeles egen efterrättsbas med lite färska bär eller fruktbitar som tillbehör
Mascarponekrämen går också att lägga i ett färdiggräddat pajskal med mycket färsk frukt och bär. Vispa gulorna i en bunke tillsammans med strösocker och limoncello till dess att det är en fluffig smet
Detta var fredagens efterrätt och jag lovade att återkomma med receptet. Vispa äggulorna pösigt tillsammans med socker i en skålTillsätt mascarponen lite i taget och rör om till en slät smet
Rör samman halva mängden av samtliga ingredienser till mascarponekrämen ocjh blanda väl. Förbered såsen genom att blanda bär, florsocker, pressad citron och vatten i en kastrull
Servera med en klick grädde eller glass. Kavla ut och lägg i en form med löstagbar botten, 23 cm i diameter, och låt stå kallt i 30 minuter. Grädda i 25 minuter, täck över med folie om pajen blir för mörk
Pensla på en tredjedel av gelén med bakpensel på pajskalets botten. Serveras med fördel med créme fraîche som man blandar med lite florsocker efter behag eller någon passande likör
Lägg rabarber och ingefära med socker i en kastrull. Mascarponekräm. Klicka upp krämen i fina serveringsglas och servera med en rejäl sked rabarberkompott på toppen
Toppa med smör i ett tunt lager. En del säger att man kan dela in mänskligheten i två kategorier. de som gillar söta saker och de som gillar salta och feta grejer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.