Iallafall betydligt bättre än de formfranskor och baguetter som man kan köpa här i Seoul. Då har jag gjort mitt förstaförsök att baka surdegsbröd i stekpanna
Försökte fjäska med rabarberkakan som är hans favorit och lyckades för några minuter. Herr Backa kämpar på med verandamålningen, skrapar och har bytt några brädor
Jag bakade efter detta recept som grund. Jag prövar mig fram med lite olika recept för att kunna baka glutenfritt så att även min sambo kan få lite gott till kaffet
Nu blev det ingen semifinalplats för mig, men det blev ett lite extra lyxigt gösrecept, med inspration från skogen och sjön vid stugan, som kan passa till en god helgmiddag
Men jag tog ett djupt andetag, förberedda allt väldigt noga, åt en chokladbit och satte igång. (jag gjorde ett halvt recept och det blev ganska mycket ändå)
Jag hade aldrig lagat anka i ugn tidigare, och någon gång ska ju vara den första. För att inte riskera att förvirra någon, så vill jag bara påpeka att detta alltså var varmrätten, den som kom efter trattkantarellsoppan och innan äppelglassen med rostade, kanelkanderade valnötter
I morgon ska jag pröva på ett annat sätt. FÖRSTAFÖRSÖKET, ett stort bröd. Strö ordentligt med mjöl på ett bord och skrapa försiktigt ut degen på bordet
Lax i ugn med pesto. portionsbitar av laxfilé. pesto med västerbottenost (se recept här). Lägg laxbitar i ugnsform, klicka på och bred ut pesto på ovansida
Mjölkfria kanelbullar i ettförsök att ställa om. Detta glutenfria- och mjölkfria bröd. Tomrum blir det oavsett när någon lämnar och man vänjer sig snabbt vid tvåsamheten
I många recept knådar man degen efter första jäsningen och sedan jäser men en andra gång. När jag var liten undrade jag varför hembakta frallor och baguetter inte var lika luftiga och fluffiga som de i butiken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.