Smula ner resterna från tårtbottnen i en skål, tillsätt den vispade grädden (gärna smaksatt med lite socker och vaniljsocker), rom och frukten, rör runt
Men sen är det så otroligt lätt att arbeta med och dessutom otroligt god. Häll i en form med löstagbar kant och grädda 175 grader i 45 minuter. Fortsätt vispa med hjälp av en Kitchen Aid eller liknande tills den är ljummen, det tar ca 10 minuter
Här kommer receptet på den smörkrämen jag använde för att spackla Mailos ena tårta med. Här kommer receptet på den smörkrämen jag använde för att spackla Mailos ena tårta med
Nästan för god för att motstå under tiden man gör den, kan jag meddela…. Chokladsmörkräm. Det här är en riktigt chokladig smörkräm som blir helt magiskt god både som fyllning i olika småkakor och som frosting till mjuka kakor
Fyra olika tårtor och först ut är denna nöttårtamed swiss meringue buttercream emellan. Häll i en form med löstagbar kant och grädda 175 grader i 45 minuter. Fortsätt vispa med hjälp av en Kitchen Aid eller liknande tills den är ljummen, det tar ca 10 minuter
Vispa ihop alla ingredienserna med elvisp. Spacklar man ganska tunt räcker krämen till två tårtor men vill du ha tjocka lager får du räkna med att den räcker till en tårta
Det här är en seg och knaprig nöttårta, som att döma av hur vältummad sidan med receptet i farmor Annas gamla anteckningsbok är måste ha varit en av hennes favoriter
Det här är samma recept på som vit chokladsmörkräm men med mörk choklad istället. Jag använder krämen till att spackla tårtor med innan de täcks med sugarpaste eller marsipan
Sikta florsockret och rör ihop det med kakao, mjölk och apelsinskal till en slät glasyrsmet. Bred den över kakan medan den ännu är något ljum och låt glasyren rinna ner lite utefter kanterna
Tårta av flera bottnar som toppats & fyllts med grädde & färska jordgubbar. Lägg ett bakplåts papper med socker på en bänk & lägg över kakan på det sockrade pappret
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.