4 500 g brysselkål 2 msk smör salt och peppar 1 apelsin 2 msk balsamvinäger (eller fikonvinäger) 1 msk strösocker 4 färska fikon 65 g salladsmix 1 dl valnötter 200 g getost Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
6 500 g brysselkål 1 msk rapsolja 1 tsk salt 2 krm malen svartpeppar 1 apelsin 50 g smör 1 dl hackad sötmandel Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
4 250 g brysselkål 3 salladslökar 150 g rättika 1 röd spansk peppar 2 msk riven färsk ingefära 1 lime 1/2 tsk salt 2 msk olja 2 msk sesamfrö 1 kruka koriander Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Huvudnumret i det här inlägget är brysselkåloch schalottenlök som bakas knaprigt i ugnen med ett bröd- och parmesanströssel, lite rosmarin och olivolja
Brysselkålssalladmed apelsin och mandlar. Och just det här med att balansera de fem grundsmakerna. Det ska vara grönkål, rödkål, vitkål och inte minst brysselkål
8 knäckebröd (Små runda eller brutna portionsbitar av en större rundel) 100 g lagrad ost (ex västerbottensost) 0,5-1 tsk hel kummin 8 ägg salt 1 dl crème fraîche rapsolja, till stekning 250 g rökt fisk (ex böckling eller makrill) 1 knipplök (eller gräslök) flingsalt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.