1 dl
av grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt vaniljpulver. Låt det koka upp under omrörning. Ta kastrullen från plattan och grädden det svalna. Vispa under tiden äggulorna. Tillsätt ev. stevia strö (eller strösocker). Sjud såsen på låg värme samtidigt som du vispar tills såsen tjocknar något. Ta såsen från värmen. Häll över i en skål och låt det stå och kallna. (receptet från Anna Hallén)
Ta ut och låt svalna och servera tillsammans medvaniljsåsen. Dela vaniljstången och skrapa ur kärnorna, koka både stång och frön med mjölken och grädden
Ingredienser Vaniljyogurt Banan Frysta hallon Frysta blåbär (Ingredienserna är efter smak, prova dig fram) Gör såhär * Häll i yougurt i en skål eller direkt i saftkannan
Servera den varm medvaniljsås eller glass eller kesella eller annat som du gillar. Jag gjorde mandelmjölk igår och fick därmed en del överbliven mixad mandel så för att ta till vara på det bestämde jag mig för att göra en smulpaj och inspirerad av lördagens fika på Koloni fick det bli en gluten och laktosfri variant
Blanda i avrunna, hallonoch blåbär. Rör ihop ägget, crème fraiche, socker och vaniljsocker. Blanda samman smör, socker, ägg, vetemjöl och bakpulver Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i diameter. 1 förp frysta hallonoch blåbär
Enligt mina gäster så vart det en succé, med andra ord en paj jag kommer att bjuda på vid flera tillfällen under denna sommar och kanske nästa sommar med
Rabarber medhallonsås. Samtidigt som dottern pysslade med smulpajen så kokade jag vaniljsås efter ett recept i "Under valnötsträdet" - den fantastiska oumbärliga kokboken som jag är så glad att jag har hittat
Jag frågade om jag fick receptet för att dela med mig till er och det fick jag. Crumble är så gott, det är ju det som är det bästa med smulpaj så man får verkligen det bästa av två världar med denna tårta
Servera medvaniljsås eller vaniljglass. Jag tömde frysen på bär vilket innebar hallonoch blåbär och lade till lite persikor, men precis som med den svenska varianten går det nog bra med alla typer av frukt och bär
Denna cheesecake smakar gott av kanel, hallonoch blåbär. Cheesecake är lustigt nog en typ av bakverk som jag i vanliga fall inte är så förtjust i, men som jag i denna hälsosamma variant tycker är både riktigt gott och superfräscht
Kaka medhallon & blåbär. Blanda vetemjölet med bakpulvret och rör ner det i äggvispet. Själv gillar jag som bekant inte fluffiga, gräddiga krämer så jag käkade därför kakan utan tillbehör, vilket fungerade alldeles utmärkt det med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.