Nötpaj med blåbär, hallon och hemgjord vaniljsås
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g blåbär- och
  • 75 g smör
  • smör
  • ägg
  • 4 dl hackade nötter tex. hasselnötter
  • 1 msk kardemumma eller kanel
  • Vaniljsås
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 3 äggulor ev. 1 tsk Stevia strö (eller strösocker)
  • 1 dl av grädden i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt vaniljpulver. Låt det koka upp under omrörning. Ta kastrullen från plattan och grädden det svalna. Vispa under tiden äggulorna. Tillsätt ev. stevia strö (eller strösocker). Sjud såsen på låg värme samtidigt som du vispar tills såsen tjocknar något. Ta såsen från värmen. Häll över i en skål och låt det stå och kallna. (receptet från Anna Hallén)

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.