Hetta upp en gryta, gärna gjutjärn, med hälften av rapsoljan på hög värme och bryn köttet runtom. Värm resten av rapsoljan i samma gryta på medelhög värme och fräs lök, morot och selleri tills de mjuknat men inte tagit färg
kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon). kokande vatten och kyl genast ner plommonen genom 1 kg plommon (gärna lite större plommon)
Servera med fullkornsris. Skär köttet i bitar, bryn det i stekpanna. Lägg köttet i en kastrull och tillsätt tomater, vatten, gul lök (skuren i större klyftor), riven/ hackad vitlök, buljong
Fördela dem i koppar eller glas och toppa med kvarg. Kärna ur plommonen och skär dem i klyftor. Blanda i plommonklyftorna och stek ca 2 min. 8 st plommon
Jag gillar traditioner med tycker samtidigt att det är kul att bjuda på bekanta smaker i nya tappningar, som de här plommonen, inkokta i vin, råsocker, kanel och vanilj
Lägg halvorna i en ugnssäker form med snittytan uppåt. Som utlovat kommer här receptet på den smarriga och sockerfria efterrätten gjord på årets plommon
Tänd grillen och låt den komma upp till 210 grader med platesetter och baksten. Blanda 1 dl socker med kanelen, citronskalet, citronjuicen, amaretto, majsstärkelse och 1/2 tsk salt i en skål och rör ned plommonskivorna. Tillsätt plommonröran och grädda det hela i ca 45 minuter tills skorpan är gyllenbrun. Låt svalna ca 10 minuter innan du serverar med glass. 1 liter skivade plommon
Ugnstekt sötpotatis passar bra tillsammans med sältan från nötköttet och de varma grönsakerna. Tidigare har jag tipsat om att man kan göra broccoli- och paprikapaj av broccolins stam och idag tänkte jag bjuda på ett annat tips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.