Jag mixar alltid till mina på olika sätt, senast i raden med asiatiska kryddor och kokoscurrysås. Stek grönsaker i en panna – paprika, lök och morotsslantar – och krydda med curry
Koka riset enligt förpackningens anvisningar tillsammans med kanelstängerna. Rosta kokosen tillsammans med kardemumma i en torr stekpanna tills kokosen är gyllene
Servera medbasmatiris, rostade cocosflingor och färsk koriander att strö ovanpå. Vi tröstar oss med våra bleka kopior, och drömmer under tiden om allt det fantastiskt goda vi åt på plats, som vi svårligen kan återskapa här hemma
bulgur istället för vitt ris, mer sambal oelek osv. Sedan en massa kryddor efter vad man är sugen på och sen i med ett ägg i slutet så att det klibbar ihop och får en härlig konsistens
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Koka riset precis som vanligt men byt ut vatten mot samma mängd kokosgrädde. 1Jasminris. 1Blanda ingredienserna med fisksåsen. 1Mosa fisken antingen med en gaffel eller med en matberedare. 1Sätt på spisen och smält lite smör samt olja i en stekpanna. 1Stek fiskkakorna 2 minuter på varje sida. 1En personlig favorit är att servera fiskkakorna med ett smakfullt kokosinspirerat ris
Servera gärna med en fräsch sallad. Passar till pressad potatis eller ris. Ugn 225 grader. Skär kycklingfiléerna i centimetertjocka skivor och bryn dem i olivolja
Titta på förpackningarna och jämför, nötfärs, fläskfärs och blandfärs. Ha inte för bråttom med att vända, utan du hinner rulla nästan en omgång till innan det är dags att vända på dom försiktigt med en stekspade eller skaka stekpannan på klassiskt vis
Häll spriten i en stor glasburk med tättslutande lock. Jag har en stor burk så jag gör dubbel sats när jag väl kommer mig för, och det på Brännvin Special, Explorer eller Renat
Skala och hacka schalottenlöken i små bitar och stek tillsammans med köttet. När köttet är så mört att det rasar isär bara du tittar på det är grytan klar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.