Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilémed gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
Jag mixar alltid till mina på olika sätt, senast i raden med asiatiska kryddor och kokoscurrysås. Stek grönsaker i en panna – paprika, lök och morotsslantar – och krydda med curry
Koka riset enligt förpackningens anvisningar tillsammans med kanelstängerna. Rosta kokosen tillsammans med kardemumma i en torr stekpanna tills kokosen är gyllene
Servera medbasmatiris, rostade cocosflingor och färsk koriander att strö ovanpå. Vi tröstar oss med våra bleka kopior, och drömmer under tiden om allt det fantastiskt goda vi åt på plats, som vi svårligen kan återskapa här hemma
bulgur istället för vitt ris, mer sambal oelek osv. Sedan en massa kryddor efter vad man är sugen på och sen i med ett ägg i slutet så att det klibbar ihop och får en härlig konsistens
Bryn krossad vitlök i oljanLägg i den gula hackade löken och kycklingen och rör omLägg i det kokta riset och stek under omrörning Lägg i fisksåsen och vitpeppar och rör omPutta allt åt sidan och lägg i äggenRör om tills äggen börjar bli klara och blanda alltLägg upp på en tallrik och strö över korianderServera med lime och gurka Bättre än nässpray
Vispa ur pannan med buljong och grädde. Vispa ihop en vinägrette och häll över. Salta Lägg upp biffarna på ett fat och täck med folie så att de hålls varma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.