Smaka av med salt och peppar. En av min mans favoritpålägg / tilltugg är brieostoch salami. Går vi ut och fikar och det finns en brie och salamismörgås tar han det mer än gärna
Förutom den smarriga bönröran, som jag lade ut recept på i föregående inlägg, så fyllde jag ciabattanmed rostad aubergine, mozzarella, färsk basilika och en skvätt tomatsås
Pensla grönsakerna med olja och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla ytorna med rapsolja. Grilla högt upp i ugnen under grillelementet, tills de får fin färg och paprikan får svarta fläckar i skalet
Häll över nötterna på brieostenoch garnera med färska fikon. )Vilken kväll det blev, har tagit ett glas vin med grannen Emma i solnedgången, sen fylldes det på med folk som joinade oss med solen, kvällen och glaset vin
Små salta kex, fikonmarmelad och en bit brieost. Sen sätter du in de i ugnen tills osten smällt och helt plötsligt har du en smarrig förrätt att bjuda på
Blanda nötter med flingsalt ( om de är osaltade) och sedan med den torkade frukten - jag tar gärna äpplen nu så här i äppeltider men det funkar med alla möjliga sorter
Skiva kycklingen och stek den, krydda med salt, peppar och lite grillkrydda. Toppa med rödlök. I går bakade jag ciabattaoch som så där härligt segt och luftigt som det ska vara och då passade ju alldeles utmärkt att göra en smarrig kycklingmacka till kvällsmat, så här får ni receptet på både brödet och kycklingmackan
Förutom brieosten serverade vi även lite marinerade oliver och kex med créme fraiche, rom och lök. Första arbetsveckan efter semestern börjar lida mot sitt slut och det är åter dags för några lediga dagar som kommer fyllas med restaurangbesök med fina vänner ikväll, mys hos syrran imorgon och båtåkning med svärföräldrarna på söndag
Denna kväll hade vi lite ärenden att fixa så till middag fick det bli en snabblagad och matig ciabattamed salami och mozzarella, vilket är en underbar kombination
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.