FRÖ OCHNÖTBRÖD LCHF. Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Och jag bara älskar´t. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Folk frågar mig ofta hur det är möjligt att bo i Italien och inte äta pizza och pasta, men för mig är det inget problem, för jag har aldrig varit en stor konsument av varken pizza eller pasta ändå (och när det kommer till framförallt pasta, så finns det många goda alternativ)
SILL- och ÄGG SALLAD. Salt och peppar. Skrubba potatisen och koka den mjuk. Blanda allt och strö över massa gräslök och häll till sist över lätt brynt smör
) Dessutom smakar det gott av kanel, frukt och nötter. Tillsätt sedan olja, salt, kanel, dinkelmjöl, solroskärnor, nötter, apritkoser, russin och större delen av vetemjölet
Dela i två delar, knåda något och vik degen några gånger. Jäs 1 timme och sätt ugnen på 250 grader under tiden. Snitta limporna, sänk värmen till 225 grader och grädda i 30 minuter. Knåda i 10 minuter Jäs i 40 minuter Dela i två delar, knåda något och vik degen några gånger. Jäs 1 timme och sätt ugnen på 250 grader under tiden. Snitta limporna, sänk värmen till 225 grader och grädda i 30 minuter
Det blir lite långa hopp mellan inläggen nu men jag får skylla på förkylning och pollen. Även om dagarna kan vara blåsiga och regniga här på ön så har det mesta slagit ut
Det här brödet är jättegott och man kan variera frukterna och nötterna hur man vill. Jag använde naturella jordnötter, mina egna torkade äppelringar och russin, men istället för det kan man ha torkade fikon, torkade aprikoser, hasselnötter, valnötter, cashewnötter
Detta bröd blev väldigt saftigt och gott. Smörj en avlång form och strö på lite grahamsmjöl. Rör ihop alla ingredienser i en skål och lägg smeten i formen
Tillsätt fibrex, salt, nötter, solrosfrön, russin och frukt. Värm vätskan från frukten + vatten och honung till 37º och lös upp jästen. Smörj en form, häll upp degen i formen och låt jäsa i 30 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.