Nästan nyttigt, vill jag i alla fall intala mig. Av misstag fick jag häromsistens med mig en burk osötad kondenserad mjölk, något som inte är lika vanligt som sötad mjölk
Häromdagen gjorde jag något som jag aldrig gjort tidigare. Jag plockade havtorn. Bara någon kilometer från där jag bor ligger nämligen Karbyträdgård, som både erbjuder självplock och saluför en del havtornsprodukter
Här är vårrullarna stekta. Detta är min variant på kinesiska vårrullar. Mycket gott, för gott. ca 40 vårrullar (storleken är något mindre än de man tex hittar i frysdisken)5 champinjoner1 röd chili3 gula lökar450 g vitkål500 g köttfärs300 g lövbiff (kan uteslutas eller ersättas med köttfärs)2 vitlöksklyftor1 tsk malen vitpeppar1 tsk malen svartpeppar3 st buljongtärningar (mörk ox bäst
De innehåller inget mer än lakrits - inget socker, ingenting – bra. Älskar lakrits. Helst saltlakrits, men på senare år har jag upptäckt den rena lakritsen som säljs som hårda pastiller i söta plåtaskar till hutlösa priser
1. Marinera kycklingen och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter. 220 grader. 2. Skär upp och stek gul lök. 3. Skär kycklingen i fina skivor blanda kycklingen med löken, låt svalna
Det passar perfekt att göra sockerfri glass i värmen. Det är ju tur att jag är på jakt efter den perfekta glassen just nu, århundradets varmaste sommar
(receptet är taget från bloggfamiljen)Ingridienser. 1 Paket skinkaca 200g ost, gärna västerbottensost5 ägg4 dl gräddesalt och pepparkörsbärstomater (om man vill)Gör så här
Nästan så man blir tårögd. Till förätt åt vi räkor med hemgjord aioli och en liten tonfisk"tårta". Aiolin är gjord på majonäs och ungefär hälften créme fraische, cayenpeppar och citron
Kanske inte en måndag. Men varför inte fredag. Den är ju fortfarande en vanlig vardag, med undantag för att man förhoppningsvis inte behöver upp i ottan dagen därpå
Ett av mina absoluta favoritgodis i juletid är rocky road. Jag har ett superbra recept som ger galet smarrigt godis men i år ville jag testa att göra en lite nyttigare variant
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.