Gott till grillat och går bra att förbereda fram till gratineringen. 6 bakpotatisar 200 g getost 1 dl salladslök, skär i tunna skivor 2 msk chipotlechili frukt, finns torkad men går bra med krydda, hackas fint 2 msk smör 1 dl standardmjölk
Jag serverade med en riktigt god rökt renstek ochugnsbakade tomater och surdegsbröd. Späd med resten av buljongen, lite i taget, under omröring tills riset har ett behagligt tuggmotstånd och risottons konsistens är krämig
Servera med färsk, kokt pasta och lite rucolasallad. Klipp ner laxen i mindre bitar och rör runt. Värm (bryn) tills laxen förlorat sin starka färg och blivit ljusrosa
Imorgon ska Nicke iväg på dan och fixa med en transport. Hon vill ha en ny säng så tillbehör o attiraljer kan vi köpa imorgon så kan Nicke ta hem sängen med skåpbil nån dag framöver
Lägg bullarna på en bakpappersklädd plåt och toppa med vallmofrön. Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
Stora potatisar bakades, gröptes ur och fylldes med en smarrig röra, vad skulle Håkan säga. Bakad potatis är däremot något som vi inte riktigt är överens om i köket, frun väljer gärna en bakpotatis till köttbiten när det går medan herrn helst väjer för den bakade varianten
Knepet är att bottna med ett riktigt gott kryddsmör och sedan klicka på röran. Servera med en sallad. Skär ett kryss i de bakade potatisarna och klicka ner kryddsmör
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.