När man tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Så när tjejerna tar över grillarna dricks det ingen obligatorisk grillöl utan då sippas det på ett glas med kall rosé under tiden som alla ingredienser plockas fram och förbereds, gärna ute i det fria samtidigt som det småpratas med middagsgästerna
Priserna ville inte sjunka tillräckligt fort och när resorna till vår plan B försvann snabbt som en påga-liter på lördagskvällen kände vi isen i magarna smälta lika kvickt
Det är därför jag hatar att ha bil när man bor inne i stan – parkeringen är åt helvete. Jag får en hel del frågor, både via mail och kommentarer om tips på tårtor/bakverk till många inför sommarens fester
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
» Kommentar. När man delar recept på sommarens favorittårta. Som jag berättat tidigare har tårtan sin historia i 40-talet och bakades första gången 1945 när kriget var slut och vi kunde börja importera bananer igen, enligt Jan Hedh som också delat med sig av receptet i sin bok Tårtor. Jag gjorde mina något större (ca 22x22), lagom till en 16-bitars tårta
» Kommentar. När man bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Tårtbottnarna kan delas på mitten för mindre antal tårtätare eller läggas i hop som den är. När man har den godaste jordgubbstårtan till midsommar, (även vegansk variant)
En kommentar. När man bakar de godaste chokladmuffins och har mjöl i datorn. Klart jag röstar. Jag tycker fortfarande att böcker och handskrivna block är det bästa och mest praktiska när man ska leta efter, och använda recept - även om böckerna numera ofta får ge vika för datorn
- Tag olika köttstycken av får/lamm, tex, en hel fårsadel (karré),lårbenstek (fårfiol), eller bara läggen, salta och peppra lätt ochgnid in köttbitarna med allehanda örter, timjan, rosmarin, körvel,libbsticka och vitlök, ge köttstyckena också lite god olivolja, somen sista smörjelse, packa därefter in allting i ordentligt medaluminiumfolie och sätt det över i den föreldade jordugnen
Jag älskar en vällagad stek. Lammstek med fördel. Lägg den i en plastpåse över natten med olivolja, lite japansk soja, en rejäl knippa timjan, lite citronzest, en knippa rosmarin, salt, peppar och så glöm inte att späcka den med vitlök (görs bäst med vass kniv som du penetrerar köttet med så att du kan pressa in vitlöksklyftor i hålen)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.