Och gillar du inte kaffesmaken, ta endast mörk choklad eller någon annan smak på chokladen, som alltid är det bara att testa sig fram, det är din smak som gäller, jag ger bara lite inspiration på vägen
I eftermiddags var jag och storhandlade inför veckan som kommer. Receptet är hämtat ur boken Gofika, men jag satte min egen lilla prägel påhärligheten genom att tillsätta lakrits i hallontryffeln
Kakaon köper jag i världsbutiken som säljer ekologisk kakaoblandning från småbönder i Peru & Dominikanska republiken - den har en väldigt god smak från fruktiga och aromatiska kakaobönor
Mal sötmandeln. Låt kakan kallna. Blanda en glasyr av florsocker och vatten. Rör ner i det uppvispade ägg-socker Det smälta smöret,mjölk bittermandelolja
Nej det kanske inte är så ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för attman inte vet vad man ska laga samma kväll
Dra bort papperet (pensla med lite kallt vatten så lossnar det lättare) från kakan. Ta kakan ur ugnen, strö över lite socker och stjälp sedan upp den med den sockrade sidan nedåt på ett bakplåtspapper
Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
I fortsättningen kommer det vara mjölsorten jag väljer när jag ska baka matbröd. Trots att jag verkligen är amatör när det gäller brödbakning så fick brödet det där proffsiga utseendet och konsistensen och en fantastiskt fin smak
Om ni väl börjat göra denna är det svårt atttycka om den man köper i butik efteråt. Imorgon får ni se vad det bjöds påhär men idag kommer ett tips på en enkel och mycket god efterrätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.