Tänk påatt inte vispa grädden för länge, då blir inte gräddtopparna fina. En klassisk midsommartårta med jordgubbar, vaniljkräm och vispgrädde är aldrig fel, men det är alltid spännande att testa något nytt
Smält det sedan försiktigt i en kastrull, tillsammans med några matskedar vatten. Pressa den andra hälften av kompottengenomen finmaskig sil, så att du får en rabarbercoulis/ saft
Har ett litet speciellt förhållande till just Budapestbakelsen då en av mina bästa vänner hade den som sitt favoritbakverk och bad mig baka en sådan till honom när han låg på sjukhus
Blir en del merjobb för Charlotte men jag är säker påatt hon klarar det galant. Nu håller jag tummarna för att allt går bra här på kafeet under mitt frånfälle
Jag gjorde som närman kokar soppa påen spik, ni vet. När grönsakerna är nästan så mjuka som du vill ha dem lägger du i laxen, som blir klar på ett par minuter
Att ibland blir det katastrof, rakt ner i soporna och ibland blir det bara ett sådant där "Halleluja-moment" och i helgen var det sannerligen ett sådant, kan svära påatt jag till och med hörde en änglakör när jag satte tänderna i den här tårtan
glasstårta eller om den har stått inne i kylskåpet så stelnar chokladen fortare och då får man hälla lite fortare eller använda dennär det är lite lite varmare
Köp surdegsbröd på valfritt ställe (eller baka eget bröd t. Laga för mycket och frys in någon låda så du kan plocka fram en kväll när du inte orkar laga något
Säg finns det någon bättre stund än morgonennär livsandarna får vakna till i sin egen takt och man har tid attverkligen känna efter hur det känns i kroppennärden förbereder sig för en ny dag i vår tjänst
Vissa helgen önskar man aldrig ska ta slut, denna var precis en sådan. Midsommarafton i fredags var i det närmaste epik med mängder med skratt, fantastisk mat, berusande dryck, dans kring midsommarstången, lekar med skratt som får enatt kikna, dans långt in pånatten och ett iskallt morgondopp i det blå
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.