Närman tar det igen. Det där med att ta fotografier på bakverk närman har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Efter en kort genomgång av funktionen i morse ute på parkeringen, så vågade jag mig på att för första gången göra egen druvjuice
Det ska bli väl blandat, men det gör inget om mandlarnabara blir halverade. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Denna jordgubbstårta med maräng och en underbar vaniljsmörkräm är nog det recept på tårta som under åren fått mest uppmärksamhet både här på bloggen och i min bekantskapskrets
Var försiktig med att ha de för länge i ugnen bara. Om manvill kan man lägga en ruta Marabou mjölkchoklad i mitten på varje muffins innan gräddning - då blir de extra goda
Tänker att det kommer komma många sådana dagar framöver vilket får mig att le vid bara tanken. Har börjat fundera på vilken midsommartårta som jag vill baka till midsommarafton och det lutar så klart åt en jordgubbstårta
Det lär bli både vistelse i skärgården i lilla sjöhuset hos morbror och moster och i lägenheten vid Globen inne i stan - ett upplägg vi haft den senaste tiden
Ja den heter så men jag förstår att Räksoppa är det naturliga namnet då för jag förädlade den lite genom ösa ner en påse räkor SAMT serverade en skål kräftstjärtar vid sidan om att toppa med för den som ville
Och gillar du inte kaffesmaken, ta endast mörk choklad eller någon annan smak på chokladen, som alltid är det bara att testa sig fram, det är din smak som gäller, jag gerbara lite inspiration på vägen
En perfekt bjudningsrätt, som dessert, bland kakfaten på ett kaffekalas eller bara rakt upp och ner närsuget sätter in tillsammans med en kopp kaffe eller te
Perfekt om manvill undvika för mycket socker men ändå vill ha en tydlig vaniljsmak. Den består av torkade vaniljstänger som mals sönder i kvarnen närman vrider på locket
Dra kastrullen från plattan och blanda ner det rumstempererade smöret och häll sedan fudgeblandningen över kakan, tag inte bort kakan från den löstagbara formen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.