Idag tipsade mamma om att jordgubbarna utanför ICA kostade 20 kr litern - mer ok än midsommarhelgens 59 kr - så jag åkte och köpte 15 liter för att göra sommarens sats av rårörda jordgubbar, skönt att ha det avklarat ifall resten av skörden regnar bort liksom
Närman tipsar om hur manfår till en hög och fin tårtbotten. Det första baktipset jag skulle ge en nybörjare i köket är att kolla att alla ingredienser är finns tillgängliga innan man sätter i gång att baka
1 Ingredienser ett halv paket bacon cirka ¼ blomkålshuvud 1 klyfta vitlök 3 ägg 1 klick smör 2 msk grädde salt peppar chili, färska örter Instruktioner Strimla bacon fint och stek tillsammans med blomkål som delats i små bitar. Klicka för att dela till Pinterest (Opens in new window)Dela på Facebook (Opens in new window)Klicka för att dela på Twitter (Opens in new window)Klicka för att dela på Google+ (Opens in new window)Klicka för att dela på Tumblr (Opens in new window)Klicka för att maila detta till en vän (Opens in new window)Klicka för utskrift (Opens in new window) 1 klyfta vitlök 3 ägg 1 klick smör 2 msk grädde salt peppar chili, färska örter Instruktioner Strimla bacon fint och stek tillsammans med blomkål som delats i små bitar
Närmanär rustad med vinterdäck, gran och saffransgrottor. Jag använde mig av Dr Oetkers saffransarom - en bra sak att ha i baksortimentet om man inte har saffran hemma
Närmanär sugen på något gott men vill äta lite nyttigare än saker baserade på socker, vitt mjöl och transfetter passar de här rawfoodbollarna perfekt - supergoda och fullproppade med nyttigheter
Men använder man fantasin och tänker lite matsmart kommer man långt utan en fet plånbok. Nej det kanske inte ärså ekonomiskt smart att köpa färsk ( gärna ekologiskt) kycklingfilé på väg hem från jobbet för att man inte vet vad man ska laga samma kväll
Jojomen, ordentlig husmanskost (inte helt otippat kan jag meddela). Det är fascinerande med en del mat, man tycker att det är helt ok som vuxen, men minns att man minsann skulle tycka att det var äckligt närman var liten och bara för att man tyckte det, så var ju det sanningen också
Dessutom ärman efter en sommar desperat på potatismat i form, färskpotatis i all ära men. Som grädde på moset och en kul detalj kan jag berätta att jag har träffat och ätit lunch med Lena som driver gården tillsammans med sin man Roland
Mättande, gott och uppskattat av Mannenockså även om det inte funkade så bra till matlåda. Pannkakorna vill man äta så fort som möjligt så det är bra om det andra är klart i förväg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.