När man njuter av nybakade surdegsbaugetter och förbereder sig för utflykt. Är uppe tidigt idag för att förbereda dagens tur till Tosselilla - en nöjespark i närheten av Ystad
Skär smöret i tärningar och blanda det med socker mjöl bakpulver ägg och vaniljsocker i en bunke. Tidig morgon och det är näst sista dagen för C&C Trädgårdscafe för denna sommaren
När man känner sig lyckligt lottad. Bilden är tagen en tidig morgon när jag är på väg till trädgårdscafeet, som ligger snett bakom där jag står och tar bilden
Det känns verkligen som att husköpet närmarsig och det känns så pirrigt och spännande. Finns aldrig platser så då måste man hälften av gångerna ställa sig på ett otillåtet sätt
Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. I år har vindruvorna på mina två vinstockar mognat så pass att jag kan skörda, och idag har jag fått låna en saft-maja av våra grannar
Fyll upp grädden i en spritspåse med en krusig tyll. När man delar recept på sommarens favorittårta. Som jag berättat tidigare har tårtan sin historia i 40-talet och bakades första gången 1945 när kriget var slut och vi kunde börja importera bananer igen, enligt Jan Hedh som också delat med sig av receptet i sin bok Tårtor. Dra kastrullen åt sidan och låt stå i 15 minuter för att dra åt sig vaniljsmaken. Skär bananerna i 1/2 cm tjocka skivor
När man bakar goda raw brownies med nötter, kakao och banan. Den här stunden, när dagsbruset tystnat, godnatt pussarna är utdelade och endast spotifylistan med vinterfavoriterna och ljudet från datorns tangenter studsar över köksbordet - är min
Rör om tills jästen löser sig. När man har recept på baugetter och sonen flyttar ut. Ett gammalt kapitel blir till något nytt men samtidigt som vemodet slingrar sig runt det tomma pojkrummet väger spänningsmomentet högre inför det nya vi ställs inför
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.