Gratinera i ett par minuter tills marängen fått färg, håll koll så att den inte bränns. Pajen kan förvaras någon dag i kylen, men är absolut godast direkt när marängen är extra fluffig
Det blir nog en dag med molnigare och blåsigare väder och jag tänker att det ska bli kul att se om någon vågar trotsa väderläget och komma till trädgårdscafeet i dag
Det märks i trädgården, som de senaste dagarna har varit fullsatt med fikande gäster, och i går hade någon lagt in en annons i dagspressen med en påminnelse om de kvarvarande öppetdagarna med liten hint om att extra goda kakor kom att serveras på silverfaten
Jag gillar pajer men det är inte så ofta jag gör dem, de är perfekta att ta till när man har många gäster… en buffé med olika pajer är inte så dumt, då kan man ta vad man gillar
Tänk på att inte vispa grädden för länge, då blir inte gräddtopparna fina. För övrigt fortsätter sommaren och under eftermiddagen angör jag min sista arbetsdag och går på efterlängtat sommarlov
Eftersom vi har stängt på söndagar och en del bakverk inte tål att sparas till måndag har det blivit både smörgåstårta och kakor till frukost, lunch och middag hela dagen
Har fått flytta upp dem till en högre hylla, då jag upptäck att han står och smaskar i dig dem, när suget faller på Så det fick bli något annat, och som jag nog inte gjort på år och dar, nämligen hembakade snickerkakor
Men det är ju inte försent än. En riktigt kylslagen dag, då temperaturen rört sig runt nollgradersstrecket men som känts betydligt kallare på grund av vinden
Jag var så fokuserad på att vara värdinna och servera mat att jag inte tog ett enda kort på maten. ) Vi var ganska proppmätta när vi gick och la oss i natt i alla fall
Tyvärr är jag inte helt säker på exakt hur jag gjorde (så går det när man inte skriver ner meddetsamma), men jag har här skrivit ner receptet som jag använder när jag gör blåbärscheesecake, som också är ett bra grundrecept för cheesecake
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.