En stor dag för oss och tiden går visst fort när man har roligt. De här snittarna fick smak av tonfiskpastej, gurka och Västerbottensost och det knapriga havssaltet när vi använde Bregott med havssalt gjorde dem extra mumsiga
Är du i närheten så hoppas jag vi ses. Jag vid Storsjön häromveckan. 10-årsjubileum. Idag är det precis 10 år sen jag startade den här bloggen efter en 3-timmars bloggkurs
Det handlar om Finnstigen, det fantastiska kulturmuseet som ligger i Bredsjö, norr om Grythyttan, och det handlar om det stora 30-årsjubileet den 30 juni. I år fyller alltså Föreningen Finnstigen 30 år, och datum för firandet är den 30 juni
När sista köttbiten är stekt och borttagen ur stekpannan häller Du oljan ur stekpannan. Viktor Emanuel (II), Camillio de Cavour, Guiseppi Garibaldi är namnen på tre herrar som kom att ha avgörande betydelse för Italiens enande 1861
300 gram smält choklad (välj din egen favorit). . I dag fyller bloggen 2 år, 2 år. Detta måste givetvis firas, och eftersom jag är ett cupcakesmonster av rang, som gärna ser att fyllningen är minst hälften av cupcaken i sig, så kommer härmed detta recept
När en klick rumstempererad smör fördelar sig i munnen på en lägger den sig som en smekning. ½ tsk rostade gula senapsfrön, krossade1 tsk rostade fänkålsfrön, krossadesalt och svartpeppar1 fettkappa från köttet1 msk smör4 kvistar backtimjan1 vitlöksklyfta, krossad2 dl vitt vin1 morot1 bit rotselleri1 lök1 vitlöksklyfta1 msk champagnevinägerRökt märgsmör30 g smör2 msk oxmärg2 kvistar timjan1 vitlöksklyfta, krossadesalt och svartpepparGlaserad majrova samt sås med rökt märgsmör1 rund majrovor2 dl osötad äpplemust1 dl kalvfond (jag hade i frysen från tidigare storkok)30 g märgsmör (se ovan)salt och svartpepparFrasig lök1 silverlök, delad på mittensmör2 pärllökar, skalade½ dl kalvfond1/2 msk crème fraiche½ msk fint skuren gräslöksalt och svartpeppar½ msk plockad backtimjan1 msk smörRuccolacreme2 dl ruccola1 äggula1 tsk vitvinsvinäger100 g brynt smör, tempereratsalt och svartpepparBiffTa ut köttet en halvtimme före tillagning och öppna förpackningen. Ös köttet och stek det klart i ugn, 130° till 53° innetemperatur
Göta-pepper vad tiden springer iväg JUST idag. Det är möten, samtal och telefonen ringer varm hela tiden och jag har skolat in en toppentjej på jobbet som nu jobbar kvällen så det blir nu att fira älskade maken på tu man hand i lugn och ro
Men den är även god att göra som matpaj närsomhelst. Igår fyllde bloggen 1 år. 300 gram varmrökt lax. Häll detta över fyllningen och ställ in i mitten på ugnen i 20- 30 minuter tills stanningen stannat och den fått lite gyllene färg. 300 gram varmrökt lax
Och att ni ger feedback och skriver och berättar när ni testat något. Det är något av en överraskningstårta, för när man skär en bit av tårtan ramlar det nämligen ut godis
Ingredienser för 2 personer4 st lövbiffar, ca 300 g100 g smaksatt ost (jag tog philadelphiaost vitlök och örter)2 msk persiljaSaltPeppar2 dl matlagningsgrädde1 dl vatten1 dl creme fraiche1 msk kalvfondGör så härVik ut lövbiffarna och bred på en del av färskosten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.