Gott till nästan allt. Härär ett favoritrecept ur Fester med rester. Bröddip alltså. En god, nötfri röra att använda ungefär som pesto eller att doppa till exempel chips eller rostade brödbitar i gör man snabbt av några skivor bröd (såväl formbröd som kavring går bra), vitlök, citron, olja och någon eller några smaksättare
Mina tankar om hur du går vidare när du nått din målvikt. Tipsar (så gärna) om denna temabilaga/bok som ges ut av Expressen och som finns till försäljning under januari (fram till 27 jan), "5. 2 - Allt om succédieten". En riktigt tjock och innehållsrik bilaga/bok som är en guldgruva för dig som är nyfiken på 5. Som vanligt är mitt perspektiv framför alltfrån det hälsosamma perspektivet och inte huvudfokus på just viktnedgången - även om den kan vara en trevlig "bieffekt" av 5
Just den här gången räddade jag en låda misshandlade ekologiska kvisttomater från att dö stora mögeldöden, men självklart funkar det att laga såsen på burkade, hela kvalitetstomater om man tycker att färska känns för lyxigt
Mina barn är glada för klara Balkan soppor, speciellt om dem är gjord helt frångrunden. Denna soppan är vanlig på Balkan och av samma bas gjorde jag denna soppan och en klar knödelsoppa - supa s knedlama
Det härär ett sånt recept, slatten mandelmjöl tog slut, några nästan tomma påsar med olika torkade bär och frukt kunde tömmas och burken med honung kunde skrapas ur och slängas, och det gör ju inte saken sämre att det blev energirika jordnötsbars som jag med gott samvete kan äta när blodsockret på eftermiddagen börjar dala
När fina vänner kommer på besök åker de finare delarna från mister hjort fram. Jag som kommer från en jägarfamilj får ibland lite kött från mamma och pappa
Jag försöker göra mig av med alla ”måsten” och krav, det blir ju jul även om man inte städat varenda skrymsle och vrå eller om man ”fuskar” och inte lagar exakt allt till julbordet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.