Ska vi inte fortsätta lite på chokladtemat. Jag bakade denna underbara chokladrulltårta och fyllde den med marshmallowfyllning - det blir en smak av varm choklad med grädde och marshmallow
Det gäller att ha fantasi när man skall komma på maträtter sju dagar i veckan och många veckor på ett år, samtidigt som det inte får ta för lång tid… är hemma tidigast kl 18,00
Tack fina ni för en fantastiskt mysig kväll. Go`söndagskväll på er. Hoppas ni haft en lika fin helg som. Lördagen regnade det hela dagen och inbjöd inte till några större "utsvävningar", mer än att jag fick en härlig barnfri kväll i Göteborg
Semester och ledighet är lika med lååånga frukostar. Och jag bara älskar´t. Då finns ju tiden för att bulla upp med att möjligt gott, mysa med tända ljus (japp behövs i det här höstvädret), snegla i morgontidningen och såklart planera dagens aktiviteter, sådant man bara har tid med då och då på helgerna annars
Igår blev jag så sugen på en rykande het fisksoppa. Soppa brukar vi mest äta höst och vinter men i detta regniga blåsväder passade det ypperligt även en dag i Augusti
Regnet har fallit ner hela dagen idag. Puh säger vissa. Perfekt soppväder säger jag. Första gången jag blev bjuden på denna kryddiga och smakrika linssoppa var i en ateljé på Konstepidemin
Varma sommardagar med en temperatur uppemot 30-gradersstrecket dämpar kanske aptiten så där lite allmänt, men den varma maten lockar ännu mindre än den kalla
Annars har jag haft en väldigt bra och mysig lördag. Jag har varit ute i nästan 4 timmar med två kompisar, vi gick och pratade om allt mellan himmel och jord genom city, rundade skeppsholmen, besökte två julmarknader (känns lite tidigt men nästa helg är det faktist första advent, jag köpte även en stor bunt julkort), gick och fikade på ett mysigt fik i gamla stan (och drack jättegott blåbär/vanilj te) och kikade i några affärer i gallerian i slutet av promenaden
Det finns många olika förslag på en sallad Nicoise och i dag provade jag att göra min variant. Min variant av sallad Nicoise (ca 3 port)Lollo Rosso salladkrispsallad1 burk tonfisk3 hårdkokta fint delade ägg6 kokta, kalla och skivade potatisar (modell något mindre)cocktailtomater1/4 fint skivad rödlök4 sardellerharicots vertsoliver (gärna kalamata)Lägg upp allt snyggt på ett fat eller i en lägre salladsskål och ringla över 1/4 dl olivolja blandat med lite flingsalt och svartpeppar, samt hackad persilja
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.