Är man hjortronälskare som jag är kommer den här parfaiten att falla en i smaken. Det var faktiskt så att man hade lust att slicka tallriken efteråt vilket måste vara ett väldigt bra betyg
I dag blev det en vab-dag hemma i soffan med Ida (inte vad jag hade planerat). Det är astman som spökar igen och hon hostar rejält mycket, så vi har mest legat och myst i soffan
Hjortron med vaniljbavaroise och basilikagelé – hör hur det låter. Förhoppningsvis är det gott. Det är definitivt präktigt, överambitiöst, högtravande och lite småborgerligt
. . Vi har varit ute i skogen i några dagar, därav bristen på inlägg. Men nu kommer dom. För vi har plockat massor av både smultron och hjortron så det första jag gjorde nu när jag kom hem var att testa dem i två olika muffinssorter
Den här tårtan är en vidareutveckling av den hjortronpannacotta jag bjöd på häromsistens. Den blev så uppskattad, att när jag sedan skulle ordna en liten fest för makens arbetskamrater i samband med att hans skulle sluta sitt jobb bestämde jag mig för att göra en pannacottatårta på liknande sätt
Krustader (varma eller kalla) med fyllning är ett lättgjort tilltugg. Här är en gratinerad variant med chèvreost och hjortronsylt vilket är en farligt god kombo
Jaha, i torsdags kväll konstaterade vi att alla koppor hade torkat. Skönt. Så efter att ha varit hemma i en vecka tog jag alla tre barnen med mig och gick på bio
Saffransostkaka med keso, turkisk yoghurt & varma hjortron. En riktigt god adventsfrukost. I veckan lovade jag er att lägga ut ett perfekt recept att göra inför 2
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.