Tycker man att gröten blir för lös är det bara att hiva i lite mer mandelmjöl, tills man blir nöjd. Varje gång jag tillreder min mandel- och kokosgröt varierar jag vilka frönochnötter jag använder, och ibland tar jag kokosolja istället för smör
Tycker man att gröten blir för lös är det bara att hiva i lite mer mandelmjöl, tills man blir nöjd. Varje gång jag tillreder min mandel- och kokosgröt varierar jag vilka frönochnötter jag använder, och ibland tar jag kokosolja istället för smör
Det finns så mycket man kan göra med oädla delar och som ni vet är långkok min grej (här recept till exempelvis min balsamicobrända högrev i ugn) men nu blir det mycket annat
Lägg över i en skål och låt svalna. Rosta nötterna i omgångar i 3–5 minuter eller tills nötterna har fått färg. Foto Malte Danielsson 100 gram valnötter. 100 gram solrosfrön. 100 gram hasselnötter. 100 gram pumpafrön. 100 gram cashewnötter
De blir alltid så bra. Enligt originalreceptet, som kommer från Anna Bergenströms kokbok, ska brödet innehålla valnötter eller hasselnötter, men jag hade inga nötter alls hemma och tog mandel istället
Mixa mandlar, hasselnötter, solroskärnor, pumpakärnor ochlinfrön i en mixer. ½ dl hasselnötter. Tillsätt havregryn, äggvitor, mjölk, kanel, stevia och brödsirap
Jag älskar verkligen den här typen av filmjölksbröd, med nötter, fröer, torkad frukt med mera. Både för dess goda smak och för att de är så enkla och snabba att baka
Perfekt som nyttigt mellanmål, frukost eller till kvällen då man blir sugen på något till TVn. Nyttigt glutenfritt bröd med nötter, frön, frukt och bönor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.