4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Börja med att skära köttet i mindre bitar. Stek köttet tillsammans med smöret samt salt och peppar. Skär den skalade löken i mindre (med inte för små) bitar och bryn i samma gryta som köttet
Jag minns att jag var med i en kokboksklubb, men inte att det var så tidigt. Servera med en grönsallad och potatis (som är långt mycket mer klimatsmart än ris) och eventuellt en klick gräddfil
Ikväll kommer jag att lägga upp receptet på denna underbara böngryta medhögrev. Det är en av mina favorit grytor och passar jättebra med ris eller som den är
Ruskigt gott, vi följer upp gårdagens fläskkotletter med ett riktigt långkok på högrev och precis som gårdagens middag så är det här en gammal klassisk rätt med många smaker man finns
Blev verkligen så gott, med massa goda smaker. Skippa för guds skull inte syltlöken som ger ett härligt "crunch" tillsammans med kyckligen och paprikan
Skala och hacka löken grovt och lägg i grytan tillsammans med köttet. Blanda krossade tomater med tomatpuré, socker, salt, peppar, paprikapulver, vatten, vin och fond och häll i grytan
persilja att garnera med. 800 g lövbiff smör att steka i 4 msk tomatpuré 3 dl vatten 3 msk koncentrerad oxfond 2 msk kinesisk soja 1 dl vispgrädde 3 dl crème fraiche flingsalt persilja att garnera med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.