Musslorna ur havet vi ser på bild, Skagerak, kryddorna på marken där man står och brödet ur den närbelägna stenugnen, det lokala bagerites stolthet, Lindesnes fyrkornsbröd, det är bara vinet och vitlöken som skänker en liten misstro till anrättningen, just därför att det är det ända som är utländskt
Borsta och tvätta musslorna rena, släng alla som inte är stängda helt. Fina färska musslor. (Knacka öppnade musslor mot köksbänken, stänger de sig helt är de OK att använda)
Lyft sedan upp musslorna och fördela i två djupa tallrikar. Några blad från persiljan att garnera med. Häll såsen över musslorna och garnera med några blad från persiljan
Slängde bort alla trasiga musslor, klippte skägg. Tänk att det kan vara så himla skönt att bara sitta och titta på när någon annan flänger runt i ens kök
När musslorna har öppnat sig är de klara. Musslor är gott, väldigt gott. Passade öven på att baka ett vik-vila-bröd från boken Enklare bröd av Martin Johansson
Skala och hacka lök och chili. Musslor Marinière (kokta musslor). Som lördagsmys plockade vi fram ett fat med lite olika ostar, marmelader och lite kex
Lägg laxen i en ugnsform. Blanda färskost ,grädde och äggulan till en sås. Häll såsen över laxen och ställ in i ugnen, 200 C, ca 20 min. 4 laxfiléer. 1 äggula. ca 1½ - 2 dl handskalade räkor på burk (alt skala egna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.