Det är söndagsmorgon och vad passar bättre än att baka lite bröd, närmare bestämt ett müslibröd. Jag har varit uppe ett bra tag och har ett müslibröd i ugnen som är klart alldeles perfekt till frukosten
Sjukt gott blev det här. Tyvärr blev det ganska få så nästa gång tänker jag nog dubbla receptet. 25 g jäst6 dl vatten 1 msk salt1 msk honung5 dl fruktmüsli2 dl rågmjöl2 dl grahamsmjöl8 dl vetemjöl (spara lite till utbakning)Smula jästen i en bunke
Jag har det stora nöjet att via mitt jobb träffa en kock/konditor som är mycket duktig. Häromdagen började vi prata brödbakning när vi fikade tillsammans och det var intressant
Hemmagjord müsli är bra att ha till mer än bara frukost. Om man vill baka kakor mitt i natten, till exempel (eller för den delen när som helst på dagen också)
Fredag, helt underbart med helg nu känner jag. Den här veckan har varit fullspäckat med middagar, möhippa för fina vänner, jobb, båtiläggning i Vättern och sen allt annat som ska hinnas med
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.