Det här goda brödet har vissalikhetermed det frukt- och nötbröd de bakar på Rute på Gotland, men med den stora skillnaden att jag bara använder mandel och russin och inte en massa andra sorters frukt och nötter
Rosta mandlarna i en torr varm stekpanna. Koka upp socker och vatten i en kastrull. Tillsätt mandlarna och koka tills det börjar knäppa i mandlarna och det sockrar sig
Då är det otroligtsmarrigtmed kanderade mandlar. Smaksatta med kanel. Jag har alltidgillatsötmandel och brukar rosta dem i torr stekpanna, det är verkligen jättegott
Ont om tid är det också gott om så idag jobbar Bevemyrs pragmatiskt och slår fyra goda flugor i en smäll och bloggar ett helt gäng medjuligagodisrecept på en gång
Att göra bända mandlar är inte så svårt men var försiktig så inte sockret blir bränt. Lägg mandlar, vatten och socker i en kastrull eller en stekpanna och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla
Häll i socker och kanel och rör runt. 4dl mandlar 1 äggvita 1tsk kanel 1dl socker Vispa upp äggvitan lätt, häll i mandlarna och rör om. Lägg blandningen på en plåt med bakplåtspapper och rosta i 200 gr. i 10 min. - Läs hela inlägget här 4dl mandlar. 1 äggvita. 10 min
Här har jag även lite mer margarini pajen så täcket blirliteklumpigare och inte så “tort” som traditionell smulpaj, men det är bara att sprida ut klumparna över pajen medfingrarna
Jag gillar att servera dessa på ost&charkbrickan. 200 g sötmandlar med skal. Lägg i mandlarna och låt dra 1 minut. Tillagaimitten av ugnen 7-10 minuter. Skaka om plåten ett par gånger & håll koll så det inte bränns 200 g sötmandlar med skal
Dessa knaprigabiscottiesmed både choklad och mandelgick hem hos maken, dock inte barnen. Inte helt nöjd med dessa bilder, lite för mycket löv för min smak men det gäller att vidgasina vyer och testa nya miljöer
Med flagad mandel, sesamfrön och riven ost, blev snacks helt plötsligt både goda och nyttiga. Jag använde Storsjö Svart, från Milko, men det fungerar förstås bra med andra smakrika ostar också
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.