Trattkantareller. Lågtempererad vildsvinsentrecote med variation på persiljerot, lagerbladspicklad trattkantarell, semitorkade lingon och rostade hasselnötter
Putsa köttet och gnid in det med salt och peppar. Vid servering skär köttet och lägg upp de på rotfrukterna, strö hackade hasselnötter, svamp och grönkåls chips över
Dessa har jag valt att dekorera med en härlig chokladganache och hackade hasselnötter. Tillsätt sedan mjöl, kakao och bakpulver och rör till en slät smet med hjälp av en slickepott
Smaka av med vegeta och svartpeppar. Lite vegeta och malen svartpeppar. Servera biffarna och såsen med kokta sötpotatis (eller vanliga kokta potatis) och lite lingon
100 g Karl Johan svamp, färsk eller motsvarande torkad 200 g trattkantareller 5 dl grädde 2 dl mjölk 3% 3 st schalottenlökar 1 msk vitvinsvinäger 1 dl hönsbuljong ½ msk soja salt/peppar smör till stekning Finhacka löken och svetta den i en. 200 g trattkantareller
Lax, rödbetsbiffar medtrattkantarelleroch yoghurtdressing. När rödbetorna är klara, skölj de i kallt vatten och gnugga sedan bort skalet med vanligt hushållspapper
Slå av pastan och blanda ner den i svampen medan den är al dente. Den suger då åt sig av vätskan, späd eventuellt med mer vätska om det blir för stabbigt
Enkel sommarsallad med rostade hasselnötter, fetaost och avokado med limemarinerad laxfilé. Blanda salladsingredienserna, gör en vinaigrette på olivolja, vitlök, vit balsamvinäger, salt, peppar och italiensk eller grekisk salladskrydda
Gifflar med kanel- och nötfyllning. Arbeta degen och dela den i fyra delar, låt vila några minuter innan de kavlas ut till runda kakor som skärs tvärsöver i åtta "tårtbitar"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.