Någon spickeskinka kommer vi inte att bjuda er på idag, nej istället så ligger det en regnbågsforell på tallriken och till den blir det en godkallsås, lite potatis och grönsaker
Det vill säga tunnbröd fyllda med sallad, tomat, gurka, fiskpinnar och så den här godasåsen. Låt gärna såsen stå och dra till sig en stund innan servering
Här får ni receptet på en godsås som Nicke gjorde då vi grilla lax. Serveras tilllax. 2 dl crème fraiche 1 hackad röd lök 1 burk röd stenbitsrom En knippe hackad dill1 msk pressad citron Salt & SvartpepparAllt blandas ihop, låt stå i kylskåp en stund
a en kallsås som Håkan själv komponerade och som blev väldigt god. Kanske lite ägg och sill, till det snaps och öl, somliga smarrar kanske på lamm medan andra föredrar lax
Här kommer i stället ett tips på en god och enkel sås som passar perfekt till en bit lax. Det är inte ofta jag använder mig av pulversåser, men här kommer den verkligen till användning
Ställ in i frysen, och avnjut kall. Enkelt, snabbt och smidigt. Ta alla ingredienser och blanda ihop. Kryddor, och citron, samt majonäs får man avgöra själv hur mycket man vill ha i, beror helt på egen smak
Man kan med fördel servera kokt potatis till den här salladen om man vill göra den ännu mera matig. Igår gjorde jag den här laxsalladen med en supergodsåstill och den salladen passar jättebra på buffébordet också
Panerad fisk med kokt potatis, ärtor och denna godasås. Servera såsenkylskåpskall, så börja med att göra den och ställ in den i kylen medan det andra går klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.