Hej hej. Denna veckan har M valt de flesta rätterna då jag jobbar fem kvällar. Mattias fyller år på torsdag och han har varit sugen på fisksoppan länge nu så det blev bra att skjuta på den förra veckan
Serranolindad kalkonfilé med apelsinsås och ugnsrostad timjanpotatis. God fortsättning allesammans. Jag hoppas innerligt att ni haft en bra jul tillsammans med era nära och kära
Som vi skrivit tidigare så har vi skurit ner på vitt socker rejält här i köket, framför allt så är det herr M som verkligen har tagit ett krafttag om det vita sockret
Fredagshälsningar på er alla, denna (äntligen) soliga dag - så underbart skönt det är att få slippa undan Niagarafallen som vi levt i de senaste dagarna, vi hoppas verkligen att det håller i sej ett bra tag framöver
Hej på er och välkomna till 2017 års upplaga av Mårtenssons kök. Hur har du det efter nyårsfirandet, gav du några löften inför året eller hoppade du på det
Den här tårta gjorde jag till ett barnkalas och den gillades av både vuxna och barn. Det blir en härlig blandning mellan salt och sött, och det är det som gör att den blir så otroligt god
Nyttig och vacker kål. Svartkålen har blivit allt vanligare i grönsakslanden runtom i Sverige. En mycket god, näringsrik och vacker kålsort som odlas mest nere vid Medelhavet
Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstekt medisterkorv fylld med tomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
Jag fick en fråga från kära Sofia om jag hade något favoritrecept på chocolate chip cookies och då insåg jag att det inte finns ett enda inlägg här om denna smarriga kaka
Igår hade jag inga särskilda ingredienser hemma till en sallad som tillbehör till våra grillade kycklingfiléer så jag tänkte som vanligt göra ugnsrostade grönsaker vilket alltid är en hit enligt mig och fasligt gott
Butter chicken (nej inte någon butter kyckling - smörkyckling) eller Murgh Makhani som det heter i hemlandet Indien, är något vi lagat till förut och som vi garanterat kommer att laga till många fler gånger
I dag blir det matlagningsrepris i här Mårtenssons kök och vi hoppas att ni har överseende med det. Vi lyckades nämligen trolla bort ett gammalt inlägg med vårt favoritrecep på jordnötssås, eller sataysås, i vår iver att ta med det på en av våra veckomatsedlar och vi lyckas inte för allt i världen att få tillbaka det på sin gamla plats igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.