Till avslutning blev det sedan Pickis citronkladdkaka som jag länge velat prova. Först bjöd jag på fyllda svampar a’la Julia Child, som jag alltid tycker är en fräsch början på en måltid tillsammans med lite dressad ruccola och färsk baguette
Sommarjobbet är avslutat, Nyköping är lämnat åt sitt öde och jag är hemma i Växjö igen, tyvärr utan mammas härliga Kitchen aid… Det lär bli mindre marängrecept under hösten, för så smidigt som det var att göra maräng i kitchen aiden vet jag inte om jag vill gå tillbaka till att vispa den för hand eller med elvisp
Ugnsbakad oxfilé med grönmögelostlasagne1,5 kg oxfilé, steks runt om i panna och läggs sedan i ugnsform som stoppas i 125 grader varm ugn där den får stekas tills innertemperaturen når 60 grader C
Lammstek med dillmajonnäs, sparris och potatis1,2 kilo benfri lammstek2 tsk salt2 msk provensalska kryddor1 vitlök, som skalas och delas i klyftor2 msk olivoljaSätt ugnen på 100 grader Celsius. Dillmajonnäs3 äggulor (äggen ska ha varit i samma temperatur som oljan i minst 2 timmar)2 msk pressad citron1 msk dijonsenap2 msk hackad dill1/2 tsk salt2 dl majsoljaBlanda äggulor, senap, dill, salt och citronsaft
Äppelkakan var gjord enligt samma recept som denna. Murkel- och kantarellsoppa200 g konserverade kantareller, finskurna100 g konserverade toppmurklor, förvällda och klara, finskurna2 st skalad vitlöksklyftor2 skalade och finskurna schalottenlökar3 msk rapsolja2 msk smör1,5 l kycklingbuljong3 dl vitt matlagningsvin1 dl sherry, torr6 stora potatisar, skalade och tärnade2 dl grädde, uppvispadsalt och vitpepparFräs svamp och lök i smör och rapsolja utan att ta färg
Det här är den bästa tiden (tillsammans med julen) på året enligt mig och jag vill inte att den ska rusa på som ett skenande expresståg, utan jag vill ha Skalmanstempo och njuta av varje sekund
Det är den moussetårtasom jag bad er hålla en liten tumme för på Nyår. Hur mycket vi än försöker att bryta ner, ta en sak i taget så känns det inte som om det räcker
De här ostbollarna som innehåller flera olika sorters ost och som har blivit rullade i sesamfrön, chiliflakes och krasse är oemotståndligt goda, och perfekta att servera med tandpetare som mingelmat
De här är köttet som är väldigt lättlagat egentligen. Köttet som räcker hela veckan. För det som har lite problem att komma in i det strikta igen efter påsken rekommenderar jag verkligen att ni läser vad jag har skrivit tidigare om matbeteende, stress och att vara närvarande
Som en enda lång härlig söndag. Här bjuder jag därför på ett recept på linsbiffar som håller ihop. Lägg dem i en varm stekpanna och platta till dem lite lätt så att de blir mer som små biffar än för stora köttbullar
En fast vaniljkräm/moussesom passar ypperligt vid tårtbak. Jag fick i förra veckan en förfrågan gällande detta recept som jag använt mig av i ett tidigare inlägg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.