Makaronilåda Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen och låt dem rinna av. Skölj och strimla purjolöken och fräs den mjuk i en stekpanna med smör Hemmets Journal
Moussaka med fetaost Låt moussakan vila under folie cirka 10 minuter innan den serveras. Skär auberginerna i 1/2 centimeter tjocka skivor på längden Hemmets Journal
Kålsoppa med färs Strimla kålen fint. Skala och strimla löken. Fräs kål och lök under omrörning i lite matfett tills kålen slaknar Hemmets Journal
Moussaka Servera moussakan med en grönsallad. Så här gör du. Close. Bra att veta när du ändrar antalet portioner. Detta recept är gjort för 4 portioner www.ica.se
Gratinerad fläskfilé Putsa köttet och bryn det runt om i en stekpanna med smör. Salta och peppra och låt det steka under lock på svag värme i 10 minuter Hemmets Journal
Storbiff i medelhavssås Blanda färsen med salt, peppar, potatismjöl och mjölk. Forma en stor rund biff. Bryn på ena sidan i matfett i en stekpanna Hemmets Journal
Grekisk pastagratäng Koka pastan och låt den rinna av i durkslag. Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Salta och peppa Hemmets Journal
Köttfärsgratäng Stek färsen smulig i en stekpanna med smör. Klipp baconet i mindre bitar. Skölj och skiva purjolöken. Tillsätt bacon och purjolök till färsen och stek tills baconet börjar få färg Hemmets Journal
Inlagd gurka Skala gurkan och skiva den tunt med osthyvel. Lägg gurkan i en skål och häll på salt, socker och ättiksprit, och blanda väl Hemmets Journal
Italiensk gratäng Dela spaghettin i mindre bitar och koka den i lättsaltat vatten. Låt den rinna av. Skala morötter och lök Hemmets Journal
Festlig fiskgratäng Smörj en ugnsfast form med smör och strö i mjölet. Skär fisken i bitar och lägg i formen. Salta och peppra Hemmets Journal
Köttfärsgryta med potatis Fräs färsen smulig i en gryta med smör. Skala och skiva potatis och morot. Skala och hacka lök och vitlök Hemmets Journal
Porterstek Skala och skär löken i klyftor och hacka vitlöken. Koka upp porter, soja, saft, peppar, krossade enbär, timjan, fond, lök och vitlök Hemmets Journal
Bondomelett Skala, dela och skiva löken. Dela, kärna ur och strimla paprikan. Tärna potatis och morot. Stek löken i en stekpanna med smör utan att den får färg Hemmets Journal
Kålpudding Koka risgrynen med vatten och smör i 10 minuter. Tillsätt mjölken och låt koka i 20 minuter. Strimla kålen och fräs i omgångar i en stekpanna med smör Hemmets Journal
Gratinerad spetskål Dela spetskålen i grova bitar. Skölj och klyfta löken. Lägg kål och lök i en smord ugnsform. Smält smöret i en kastrull Hemmets Journal
Pastagratäng med kassler Smörj en ugnssäker form med lite matfett. Fräs kassler och purjolök i matfett i en stekpanna. Blanda med pastan och lägg det i formen Hemmets Journal
Moussaka II Låt moussakan stå en stund innan den serveras. Skär auberginerna i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg ut dem och strö över lite salt så att vätskan drar ut Hemmets Journal
Räkpasta Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och låt den rinna av. Koka upp crème fraiche, buljongtärning och tomatpuré Hemmets Journal
Kasslergryta Tärna kasslern. Skölj och strimla purjolöken. Fräs kassler och purjolök i en gryta med smör. Strö över curry och fräs en minut Hemmets Journal
Kolakakor Satsen ger ca 40 st kakor. Sätt ugnen på 175°. Hyvla smöret i tunna skivor och rör smör och socker poröst MatHem
Fiskgratäng Ansa och skiva purjolöken. Dela och skiva fänkålen tunt. Fräs purjolök och fänkål i en stekpanna med olja, tills fänkålen mjuknar, ca 5 minuter Hemmets Journal
Rotfruktsgratäng med svampsås Skär rotsellerin i centimetertjocka skivor och skala den med en kniv. Skär den sedan i mindre bitar. Skala morötterna och skär dem i stavar Hemmets Journal
Västerbottenpaj Alltså denna pajen är så goood. Hann inte ens ta kort på den på fatet, lite sådär snyggt upplagt. Utan vi bara åt jennysvardag- lchf och vardagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.