Receptet på dessa kakorna kommer från min moster och tillhör mina favoritrecept på småkakor. De blir så där härligt sega och konstigt nog aldrig särskilt långvariga i mitt kylskåp
Idag fortsätter jag på temat enkelt, billigt och gott med denna krämiga tomatsoppa med pasta. Till dagens tomatsoppa valde jag att servera enkla småfrallor (se här)
Jag älskar tomatsoppa, och mina tomatsoppar blir alltid lite olika varandra, men alltid så, så gott. Gott också med kokt ägg i tomatsoppa, jag delar ägget i bitar och har i när jag har lagt upp i en skål precis före servering9)
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Fyllning. Fräs löken i smör och blanda i bacon. Lägg köttskivorna på en skärbräda och bred på senap i tunt lager och lägg på lökblandningen Rulla ihop och fäst med tandpetare Bryn rulladerna i smör i stekpanna
Jag tycker ofta sockerkakor kan vara torra, smula sönder när man skär i dem. Men inte denna inte. Det här är ett recept på en klassisk chokladkaka med ursprung från min moster Anckie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.