Receptet på dessa kakorna kommer från min moster och tillhör mina favoritrecept på småkakor. De blir så där härligt sega och konstigt nog aldrig särskilt långvariga i mitt kylskåp
/Moster. Mosters köttgryta till ca 6 personer. 3-4 klyftor vitlök. 3 msk konc ox- eller kalvfond. Skär köttet i ca 3-4 cm stora bitar. (Hit kan grytan förberedas - ställ kallt och koka upp den ca 45 minuter innan den ska serveras). 2-3 morötter. 3-4 klyftor vitlök. 2-3 morötter
Ser kanske inte så upphetsande ut men jag lovar att faten blir tomma. Ja, som jag har sagt förut så gillar jag att göra det lätt för mej när jag lagar mat
Supergott blev det och det var inte alls så svårt som jag trodde. Lägg på ca ½-1 dl köttfärsröra på arket och gör en vårrulle genom att rulla in köttfärsen ett varv och sedan vika in kanterna
Här i stan finns tråkigt nog inte utrymme för en sådan, på vår mikroskopiska radhustomt. såsen får gärna ta lite färg, men innehållet ska inte börja stormkoka
Fyllning. Fräs löken i smör och blanda i bacon. Lägg köttskivorna på en skärbräda och bred på senap i tunt lager och lägg på lökblandningen Rulla ihop och fäst med tandpetare Bryn rulladerna i smör i stekpanna
Den här supergoda kycklinggryta hittade jag på Karins fina blogg. 6-8 portioner 1 kg kycklingfile 2 gula lökar, hackade 2 vitlöksklyftor, hackade 1 hönsbuljongtärning 3 dl grädde 1 msk senap (jag brukar använda. - Läs hela inlägget här 6-8 portioner
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.