Servera frasig torskrygg med fräst rosésallad, limemarinerad gurka, jasminris och sesamyoghurt. Hyvla tunna skivor av gurkamed en osthyvel eller mandolin
Stek på medelvärmemed skirat smör tills potatisen är krispigoch gyllenbrun på båda sidor. Tillsätt majonnäs, citronsaft och smaka av med salt och peppar
Blanda detta med riset, smaka upp med salt och peppar. I samarbeta med Vegomat gjorde vi dessa risbollar vegansk genom att byta ut mozzarellan mot en sojsbaserad ”mozzarella”
Hyvla gurka, stjälkselleri, rödlök och lägg tillsammans med en halv citron i iskallt vatten. ½ gurka. Vispa créme fraiche med elvisp tills den blir fast, tillsätt hackad lök och dill, räkor och stenbitsrom
Börja med att skala och hacka morötter. Tillsätt salt och peppar och ställ in formen i ugnen. Lägg i en ugnssäker form tillsammans med blomkål och vitlöksklyftor, lämna gärna skalet kvar på vitlöksklyftorna
Skiva gurkan tunt, tunt, på mandolin eller med osthyvel, och läg ned i lagen. Njut gurkan till stek eller köttbullar t ex, eller varför inte toppa leverpastejmackan medgurkan
Kanelig äppelpaj medkrispigt, halvknaprigt, halvmjukt täcke och massa vaniljsås till. Skär mellantjocka klyftor av äpplena (gärna med skalet kvar om du använder ekologiska äpplen) och lägg i ett jämnt lager i pajformen
Jag har verkligen längtat efter långa frukostar i trädgården, varma sommarkvällar vid sjön, lata dagar i solstolen och långa middagar vid grillen medkrispig potatissallad med nyttiga ärter och rädisor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.