Här bjuder jag på ett extra lyxigt potatismosmed gräddmjölk, smör, äggulor, olivolja OCH brieost. Oj, vilken häftig smak det blev med smält brie i moset
lite matfett till att smöra formen med. Jag läser ganska många amerikanska matbloggar och har märkt att gratinerat potatismos verkar vara ett ganska vanligt tillbehör där borta
Mosa den, gärna med el-visp. Rör i äggulorna och smaka av med salt och peppar. Fördela potatismoset i 4 smorda eldfasta formar och gratinera moset mitt i ugnen tills det har fått lite färg
Stek biffarna på medelvärme i en blandning av smör och rapsolja. Servera med creme fraiche eller grekisk yoghurt (naturell eller smaksatt med det du gillar) och en fräsch sallad
Forma smeten till biffar med hjälp av en sked. Servera biffarna med kokt matkorn och kokt broccoli. Stek biffarna i en stekpanna med smör, 3 minuter per sida
Börja med att salta vattnet. Mosa potatisen med en elvisp. Smaka av moset med salt och riven muskot nöt. Koka potatisen mjuk, ca 20 minuter, gärna under lock
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.