Efter en mycket märklig mailkonversation med en man som importerade grönsakssvarvar av ett visst märke hittade jag till slut den jag ville ha i en (annan, tack och lov) webbshop
Skär osten i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. 300 g fetaost. Baka i ugn i 15 minuter. Lägg upp osten på ett fat och ringla över honung och olja
Dela filodegsarken på mitten och lägg på varandra, pensla med smör mellan varje ark. Lägg fetaosten på mitten och vik filodegen så att den täcker osten
Smördeg på rulleKetchup i i bottenFetaost smulad över ketchupen Oregano strös överRulla ihop och skär i 1,5 cm tjocka bitarTryck till dem lite200 gr i ugnen ca 15 minuterLåt dem svalna på galler Servera till en drink eller lite bubblor
Blanda med pastan. Riv över fetaost och gratinera i ugnen. Bryn köttfärsen och blanda med lökarna, oregano, salt , peppar, ketchup och 100 gr fetaost i tärningar. 200 gr fetaost
Mamma hade hittat ett recept och med det som utgångspunkt var det verkligen inte svårt att trolla fram både gott tilltugg och en känsla av semester i Grekland
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.