I söndags var det julmys hos mormorochmorfar, en tradition som hänger i om än vi tidigarelagt den lite för att det var svårt att få ihop med alla i mellandagarna
Luncherna hemma hos mormorochmorfar i Ekhagen var lite enklare i jämförelse med middagarna. Det kunde vara paltbröd med fläsk och vit sås, kåldolmar, kroppkakor (mormor var ju småländska), stekt salt sill med korintsås, fläsk med löksås, wallenbergare, oxsvanssoppa eller omelett med svampstuvning
MORMOR MONAS KÖTTFÄRSLIMPA. Jag är uppvuxen på det och mina barn älskade hennes limpa så mycket så att min yngste son frågade om receptet när han var sju år
I vilket fall som helst lagade jag en enkel och enormt smidig rätt som sköter sig själv medans man far runt med dammtrasan i högsta hugg nämligen mormors kyckling
Jag har publicerat ett recept från morfars anteckningar tidigare här på bloggen, men när mamma och hennes bror pratade ihop sig kom de på att det tillagningssätt som morfar brukade använda var lite annorlunda
Nu var det i och för sig ett tag sedan, den är lite FÖR chokladig för min smak. Tyvärr är jag lite allergisk mot just choklad, så om jag äter det brukar jag må illa och få svårt att sova
Så var det dags att besöka mamma/mormor/svärmor. ) men föräldrarna vänder verkligen ut och in på sig själva för att vi ska trivas då vi kommer på besök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.