Ungersk trerätters: med gåslever, pörkölt med galuska och gundelpannkakor med morfar, moster E. och herr C. på  besök.

Ingredienser

  • 8 hg benfritt kött
  • 2 hg gul lök
  • 2-3 matskedar ister eller olja
  • tsk
  • 1 tesked paprikapulver
  • 1 grön paprika, hackad
  • 1 tomat peppar
  • salt
  • 2 cm stora bitar. Finhacka löken och stek den genomskinlig i fettet. Strö över paprikapulvret och rör om. Ta av från värmen och vänd ned köttet och den gröna hackade paprikan. Stek några minuter under omrörning och krydda sedan med salt, peppar och häll i tomaten, skuren i mindre delar. Täck med lock och låt koka klart. Om det kokar torrt kan lite vatten tillsättas.
  • stora bitar
  • av
  • hackade
  • Stek
  • mindre
  • med lock
  • vatten
  • 1 ägg
  • 3 dl kallt vatten
  • 1 tsk salt
  • 5 hg vetemjöl
  • Chokladsås
  • 3 msk kakao
  • 3 msk socker
  • 3 äggulor 2 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • 125 g mörk choklad, hackad
  • 4 msk mörk rom eller konjak
  • 60 g smör

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.