Vit kräm. 1. Blanda 2 dl kall mjölk med potatismjöl. Resten av mjölken kokar du i en kastrull med socker, när mjölken börjat koka ta bort den från plattan och häll i den kalla mjölken och potatismjölen
Ca 200g Monte Enebro ost (Räkna med ca 40-50g per person när du handlar osten. Ca 200g Monte Enebro ost (Räkna med ca 40-50g per person när du handlar osten
Det röda vinet Villa di Monte ingår i systembolagets beställningssortiment, vi hade vårt på 4 dagar, och är en sådan där vinflaska med bast runt som säkert de flesta förknippar med Italien
Jag är ingen ostexpert men några trevliga smaktips är Brillat- Savarin (en färskost med vitmögel), Gruyère (absolut godaste hårdosten), Monte Enebro (en syrlig och kraftig getost), Brie de Meaux (bäst bland brieostarna) och Valdeón (fyllig och krämig blåmögelost)
Kock Carlo Barsottis recept är det. Det här receptet hittade vi på recept. nu. Och enligt honom innehåller en riktig saltimbocca absolut ingen grädde eller mjöl
Monte Rossa Flamingo Rosé Brut, Italien. 1. Skär rågbrödet i små kuber, smörstek och låt svalna. 2. Skär laxen i små tärningar, hacka rödlök och gräslök fint
Monte Stelle. Men herregud vad det blåser. Ogillar skarpt. Jag får alltid en olustkänsla när det blåser mycket och när det gör det på natten sover jag så dåligt
Jag tror att den egentligen heter Monte Enebro, men kvällens värdeinna ville så gärna ha med den att hon anpassade namnet lite Det är en spansk getost, ganska kraftig i smaken, men ändå med mycket friskhet
Franska godsaker står på menyn efter min vecka i MonteCarlo och det blev lite smått och gott som åkte ner i resväskan inför hemfärden, men dock inte alla de goda ostar de har där, så även getosten i detta Allers recept är köpt i hemmaknutarna
Halstrade pilgrimsmusslor med blomkålspuré och saffransmajonnäsLyxig och arbetad förrätt där allt kan förberedas, bara musslorna lagas direkt före servering
Till drack vi ett portugisiskt vin, Monte Largo, som var mycket gott och dessutom extremt prisvärt. Så var det dags igen, efter en härlig vecka på Kreta och därefter lite matlagning utan nyheter var det i lördags dags för att prova något nytt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.