Den har stått 2 veckor i rumstemperatur och sedan 2 veckor i kylskåp. Vill du läsa mer om probiotika och prebiotika så finns det massor på nätet om du googlar, jag har lyssnat på många av 4healths podavsnitt som handlar om vår tarmflora, där pratar de mycket om probiotika. Grillade korv till och gjorde en senapskräm på hälften majonäs, hälften creme fraiche, 2 tsk av någon senap du gillar och lite salt
Lägg i en burk, helst med patentlock så att luften kan pysa ut när jäsningen sätter igång. TipsTänk på att det är viktigt att använda ekologiska råvaror så att det finns naturliga mjölksyrebakterier på dem och att använda jodfritt salt som inte tar död på de goda bakterierna
Dessa dagar har jag alla recept med surkål eftersom vår morföräldrar ga nakiselili fullt fat och det skulle verkligen vara synd att inte dra nytta av det
Rör ut jästen med en skvätt mjölk och häll sedan i resten av mjölken. Blanda degen ordentligt med händerna eller degblandare tills den släpper från kanterna av bunken
Det är en god och nyttig vardagsrätt med både färsk vitkål och surkål. Om du inte har något grönsaksavkok på lut får du göra en egen riktigt god buljong med tärning eller fond
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.