MORMOR MONAS KÖTTFÄRSLIMPA. När min mamma bjöd på söndagsmiddag, brukade hon ofta göra köttfärslimpa. Jag är uppvuxen på det och mina barn älskade hennes limpa så mycket så att min yngste son frågade om receptet när han var sju år
Ta ut rundlar ur smördegen med hjälp av ett glas. Lägg på oskskivan på rundlarna och sätt in i ugnen (se värme och tid på anvisningarna på smördegsförpackningen
De här pepparkakorna är så goda så ni kan aldrig ana. De är både knapriga och knäckiga på samma gång. Inte alls några vanliga torra tråkiga pepparkakor, såna gillar jag inte ens
Det här var vår förra fredagsrätt och my good vad gott det var. Jag gillar hemlagad ravioli men den tiden finns sällan efter jobbet en fredagskväll hos oss, men den här var riktigt god och något vi definitivt kommer äta igen
Mona´s Äppelpaj. När hösten kommer finns det ju massor med fina vinteräpplen att ta tillvara på. Ofta är de lite syrligare än äpplena man köper i butik och passar därför utmärkt att göra äppelpaj av
Här är den andra av de tre vinnar-glassarna (3. an står i frysen just nu. ). Det är Johans förslag, nämligen att smaksätta glassen med mini-marshmallows och grovt riven vit choklad
Skär falukorven i stavar. Dela löken på mitten och skär sedan skivor av den så du får små halvmånar. Börja med att bryna löken så den blir mjuk och böjlig, häll därefter ned falukorvs stavarna och bryn dessa med så dom får en fin och läcker färg
En härligt syrlig rabarberpaj, en riktig sommarkyss. Från Johans farmor kommer denna paj som lagades och serverades på Expo Norr i Demoköket av Johan eller Plexus som han kallas i Gladiatorerna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.