Såsen kanske inte låter så värst barnvänlig, men, tro mig - våra barn åt med god aptit, och då ska det erkännas att de verkligen inte är några allätare
Somomdet vore en fantastisk nyhet att man kan laga mat och frysa in den annonserar jag mitt senaste påhitt för att underlätta de där trötta dagarna när matlagning känns som bergsbestigning
DelaFacebookTwitterE-postGoogleSkriv utLinkedInTumblrPinterestRedditGillaGilla Laddar. Förutsättningen för att kunna laga det här är att man bland sina köksattiraljer finner en ångtillsats d v s en slags korg som kan ställas i en kastrull med lite kokande vatten i botten
Det är ingen jävla tvekan om att sommaren är här. Så känns det när man äter den här. Häll blandningen i grytan och värm långsamt samtidigt som du vispar
Det kan hända att just din deg behöver flera deciliter mindre mjöl än vad som står angivet. Väljer du att värma på degvätskan kan du tillsätta saffranet i kastrullen och värma på det tillsammans med mjölk och grädde
Lägg över strimlade aprikoser och hälften av kikärtorna, mosa till vitlöksklyftorna lite lätt under handtaget på din kniv somTV-kockarna alltid gör, och lägg sedan ut även dem över tomaterna
ex havre- eller rågflingor. Degen får gärna vara lite lösare för annars kan brödet bli torrt. Speltpärlor eller hela speltkorn kan kokas i stället för ris, tillredas som risotto eller blandas i sallader
Lämpligt nog har jag fått en Crock-Pot att testa (återkommerom den) men i hastigheten glömde jag stengodsinsatsen i Malmö så matlagningen i Borrby fick improviseras
Man lockas- eller i alla fall inte jag- att ta vägen förbi affären och köpa något snabbt att laga eller färdigmat, när man förberett innan och det går lika fort som att koka pulvermos och fiskpinnar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.