Ett klassiskt recept på mjuk pepparkaka som är en god sockerkaka kryddad med pepparkakskryddor. Man kan även pudra florsocker över pepparkakan så ser det ut som det snöat på den
Den här gången rostade jag mjukpepparkaka i ugnen så skivorna blev lite krispiga och använde dem som kex som jag sedan toppade med brieost och fikonmarmelad
Smörj och bröa stora ugnsformen. Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke, rör sedan ner filmjölken, lingonsylten och tillsist det smälta margarinet
Bland det godaste man kan baka till jul. 150 g smör, smält och avsvalnat 3 ägg 3½ dl strösocker 21/4 dl gräddfil 4 dl vetemjöl 3 tsk bakpulver 1 påse Santa Maria pepparkakskryddor Smörj och bröa en avlång form på 2 liter
Något kalas med tårta blir det inte förrän på fredag men vi måste ju ha något smaskigt att fira med, så jag bakade en mjukpepparkaka som jag dekorerade med grön frosting och ett trött får
Sen valde jag att göra en glasyr på skal och saft ifrån en apelsin och florsocker. Det här är något som jag tror att jag aldrig bakat förut, nämligen en mjukpepparkaka
I onsdags bakade jag fyra mjukpepparkakor som vi sedan hade med som present till Idas pedagoger. De senaste åren har jag bakat mjukpepparkaka utan ägg eftersom jag har äggallergiska barn och den varianten är saftigare och minst lika god som den här äggvarianten
Börja med att klä en form med plastfolie. För att variera tryffleln lite så rullade jag den i lite olika smaker som kanel, lakritspulver, krossade polkagrisar och florsocker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.