Mjukpepparkaka har hört julen till sedan jag var barn. Med rågmjöl, hälften så mycket socker, banan ochlingon så är den lite hälsosammare än vanliga mjuka pepparkakor, utan att tumma på julfeelingen
Idag är det Pepparkakans dag och jag passar på att bjuda på denna mjukapepparkakamedrårördalingon - god att äta som den är eller så serverar man lite lingongrädde till
Pudra med florsocker över pepparkakan. Tryck ner en pepparkaka i varje glas. Ta fram glasen med moussen. Lägg lite rårördalingon i glaset, lägg några sockrade lingon ovanpå och strö över de smulade pepparkakorna
På lördag kommer vi ha lite julfika här hos oss med några kompisar & deras barn, lite paketöppning i förtid och ”adjö” för en tid då vi alla firar jul på olika håll
Förra året så bakade jag den godaste och saftigaste mjukapepparkakan jag någonsin gjort. Hela kakan får också en betydligt tydligare smak av pepparkakaoch ihop med creamcheese frostingen är den helt underbar
Blanda vetemjölet med bakpulvret och kryddorna i en bunke, och sikta ner i äggvispet. En saftig och god kaka som smakar jul, lätt att göra är det också
Ät den som den är eller servera som en bakelse med vispgrädde ochlingon. Blanda mjölmix och bikarbonat och tillsätt det till äggsmeten växelvis med smörblandningen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.