12-3 päron
skalade, halverade och tunt skivade1. Sätt ugnen på 175 grader över- och under värme. Fodra botten på en rund form, ca 22-24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna. Ställ åt sidan.
2. I
en skål blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och maizena majsstärkelse.
3. I
en stor skål vispa ihop smöret med strösocker och Brun Farin. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa ljust och luftigt.
4. Tillsätt
mjölblandningen och vispa jämnt.
5. Häll
mjölken och vispa jämnt.
6. Häll
smeten i formen.
7. Toppa
kakan med päronhalvorna.
8. Grädda
i mitten av ugnen för ca 50 minuter. Tiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
9. Kakan
är klar när en tandpetare kommer ut torr.
10. Låt
kakan kallna i formen på galler innan du stjälper upp. Sikta florsocker innan servering. - Recept Simona Muntean - Cookies and Sweets
165 g ägg, rumstempererade [3 st] 170 g strösocker [2 dl] 150 g smör 200 g vit choklad 120 g vetemjöl [2 dl] 5 g vaniljsocker [2 tsk] 3 g salt [0,5 tsk] 1 citron, zest ca 100 g röda vinbär ca 0,5 dl kokos, till formen florsocker, till servering
Smörj och bröa en rund form med hål i mitten. Värm ugnen till 200 grader. Stöt kardemumman i en mortel. Blanda samman vetemjöl, bakpulver, strösocker och kardemumma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.