Mjuk päronkaka med choklad
Dan Sukker
Dan Sukker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 dl osötad kakao
  • 12 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 12 tsk bakpulver
  • 13 1/2 dl vetemjöl
  • 12 msk maizenamajsstärkelse
  • 1100 g normal saltat smör vid rumstemperatur
  • 12 dl Dansukker Strösocker
  • 11 1/2 dl Dansukker Farinsocker
  • 12 ägg
  • 11 1/2 dl mjölk
  • 12-3 päron skalade, halverade och tunt skivade1.    Sätt ugnen på 175 grader över- och under värme. Fodra botten på en rund form, ca 22-24 cm i diameter, med bakplåtspapper. Smörj och mjöla kanterna. Ställ åt sidan.
  • 2.    I en skål blanda kakao, vaniljsocker, bakpulver, vetemjöl och maizena majsstärkelse.
  • 3.      I en stor skål vispa ihop smöret med strösocker och Brun Farin. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Vispa ljust och luftigt.
  • 4.    Tillsätt mjölblandningen och vispa jämnt.
  • 5.    Häll mjölken och vispa jämnt.
  • 6.    Häll smeten i formen.
  • 7.    Toppa kakan med päronhalvorna.
  • 8.    Grädda i mitten av ugnen för ca 50 minuter. Tiden är endast en anvisning eftersom alla ugnar är olika.
  • 9.    Kakan är klar när en tandpetare kommer ut torr.
  • 10.    Låt kakan kallna i formen på galler innan du stjälper upp. Sikta florsocker innan servering. - Recept Simona Muntean - Cookies and Sweets

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.