Ha inte för hög värme på plattan, då mjölksåser lätt bränner fast. Jag har länge tvekat - ska jag lägga upp mitt recept på min "Korv Stroganoff" på bloggen eller ej
Bre mjölksåsen över det hela. Skölj och torka auberginerna. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Strö över lite salt och låt dem ligga i ett durkslag 20-30 minuter så att vätskan kan rinna av
Vispa ihop mjölk, grädde, arrowroot och smulad kycklingbuljongtärning och koka upp under ständig omrörning så det inte fastnar - vilket mjölksåser lätt gör
Ha sen i ett lager med pasta, sen tomatsås ovanpå och sen mjölksåsen/bechamelsåsen, fortsätt i den ordningen tills formen är fylld (avsluta med mjölksåsen/bechamelsåsen)
Tillred en vanlig vit mjölksås och smaksätt den med riven ost eller smältost. DAGENS RECEPT 14-10-08BLOMKÅL SUPRÈMESvensk blomkål finns från juni och fram i november
Bred ut ett lager med mjölksåsen i botten på en ugnssäker form och varva sedan lasagneplattor, spenat, keso, tomatsås, mjölksåsen, salt och svartpeppar
Hetta upp baconfettet i en gjutjärnspanna. Doppa tomaterna i ägg,sedan i skorpmjöl. Stek dem långsamt i baconfettet tills de ärgyllenbruna på båda sidor
Servera potatiskasslern med knappt mjukkokt blomkål ochpersiljeprickig mjölksås, väl avsmakad med salt, peppar och en nypasocker för att alla smaker ska komma till sin rätt
Lägg ut fyra lasagneplattor i en smord ugnsform, lägg på kycklingfärsen och hälften av mjölksåsen. Lägg på ytterligare fyra plattor och resten av mjölksåsen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.