Hacka löken, riv morötterna och tärna paprikan. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn grönsakerna. Pressa i vitlöken. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt kycklingfärsen, chili, basilika, tärningen av kycklingbuljong och tomatpurén. Låt det bryna ytterligare en stund. Slå sedan på tomatkross och låt det koka sakta i cirka 15 minuter. Salta och peppra. Häll 1 dl av mjölken i en tjockbottnad kastrull och blanda i mjölen tills det inte finns några klumpar. Lägg till resten av mjölken. Låt det koka upp under omrörning och häll i vattnet. Låt sjuda i några minuter och smaka av med salt och peppar. Lägg ut fyra lasagneplattor i en smord ugnsform, lägg på kycklingfärsen och hälften av mjölksåsen. Lägg på ytterligare fyra plattor och resten av mjölksåsen. Toppa med den rivna osten och grädda i 225 grader i cirka 20 minuter. Servera med en god grönsallad.
Viktväktarna:
mittWW Smartpoints BLÅ: 11 smartpoints per portion (totalt är receptet 44 smartpoints)
mittWW Smartpoints GRÖN: 11 smartpoints per portion (totalt är receptet 44 smartpoints)
Men nu kommer ett jättesmarrigt och enkelt recept på kycklinglasagne. Jag har faktiskt aldrig gjort kycklinglasagne förut, bara vanlig lasagne, men detta blir så otroligt gott så nu kommer jag inte vilja göra någon annan lasagne
(Torr pasta är inte en sån grej som jag brukar fundera så mycket på när det går ut, för det brukar ju vara flera års hållbarhet på det…) Kycklinglasagne med mozzarella För 4 personer 2 gula lökar 2 morötter 1 vitlöksklyfta 600 g kycklingfilé 3 msk tomatpuré 500 g krossade tomater 3 dl vatten 1 hönsbuljongtärning basilika 1 tsk salt 1 krm peppar ca 10 lasagneplattor 250 g mozzarella Gör så här
500 g kycklingfärs olivolja till stekning 150 g arrabbiatasås på burk 400 g krossade tomater ½ dl ketchup 3 dl creme fraiche ½ dl vatten 250 g färska lasagneplattor 125 g mozzarellaost pinjenötter ½ kruka basilika salt & peppar Servera med en sallad av
Vi har testat att laga till kycklinglasagne tidigare, så vi visste att det är något vi gillar och eftersom det fanns färdiglagat kycklingkött över från tidigare middag så drog vi nytta av det
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.