KYCKLINGLASAGNE
catrineyngbro
catrineyngbro

KYCKLINGLASAGNE

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Till 4 portioner behöver du
  • 8 torkade lasagneplattor, 2 tsk olja, 400 g kycklingfärs, 2 gula lökar, 2 morötter, 1 röd paprika, 2 vitlöksklyftor, 3 msk tomatpuré, 1 tetra/burk krossade/passerade tomater. 1-2 tsk torkad chilikrydda, 1/2 tsk torkad basilika, 1 tärning kycklingbuljong, 4 dl mellanmjölk, 2 msk vetemjöl, 1/2 dl vatten, 100 g riven ost (max 17 %)

Beskrivning

    Gör så här:

    Hacka löken, riv morötterna och tärna paprikan. Hetta upp oljan i en kastrull och bryn grönsakerna. Pressa i vitlöken. Låt fräsa i någon minut. Tillsätt kycklingfärsen, chili, basilika, tärningen av kycklingbuljong och tomatpurén. Låt det bryna ytterligare en stund. Slå sedan på tomatkross och låt det koka sakta i cirka 15 minuter. Salta och peppra. Häll 1 dl av mjölken i en tjockbottnad kastrull och blanda i mjölen tills det inte finns några klumpar. Lägg till resten av mjölken. Låt det koka upp under omrörning och häll i vattnet. Låt sjuda i några minuter och smaka av med salt och peppar. Lägg ut fyra lasagneplattor i en smord ugnsform, lägg på kycklingfärsen och hälften av mjölksåsen. Lägg på ytterligare fyra plattor och resten av mjölksåsen. Toppa med den rivna osten och grädda i 225 grader i cirka 20 minuter. Servera med en god grönsallad.

    Viktväktarna:

    mittWW Smartpoints BLÅ: 11 smartpoints per portion (totalt är receptet 44 smartpoints)
    mittWW Smartpoints GRÖN: 11 smartpoints per portion (totalt är receptet 44 smartpoints)

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.