Den här smarriga mixade vitkålssoppan med broccoli påminner lite om en mixad vitkålssoppa med ost som jag gjorde för ett tag sedan och som jag blev väldigt förtjust i (se här)
Då var det återigen dags att koka soppa till en sjukling. Denna gång är det vår äldsta dotter som är förkyld och har fått besvärliga virusblåsor i munnen, så kallade afteblåsor, vilket gör vansinnigt ont
I Belgien serveras de med franskisar. Blåmusslor hör till det jag upplever som lite finare mat. Hur man än gör så skall man servera dem med ett gott ljust bröd, som man kan doppa i såsen
Servera fasoladan med bröd samt ev. Tillsätt tomater, bönorna, persilja och ca 2 liter vatten så att det täcker bönorna med ca 5 cm. Koka fasoladan med lock i 1,5 timmar eller tills de torkade bönorna är mjuka. Kokar du med burkbönor kokar du först soppan i 20 minuter
Det är något visst med musslor, åt moules frites i Bryssel på den kända gatan mitt i stan som kantas av fiskrestauranger men blev inte särskild impad över smaken
I det här huset är det visserligen oftast min man som grillar medan jag förbereder annat. ) Idag bjöds det på grillade blåmusslor till förrätt och grillad lax inlindad i bacon till varmrätt
Ofta serveras musslor kokta i vin, med fänkål eller något annat smarrigt. Idag köpte jag med mig musslor hem från marknaden (följer ni föresten Citroncest på Instagram, för där kan ni se några bilder från dagens besök på marknaden) och jag hade redan en klar idé om vad jag ville göra med dem
Den här bönsoppanmed sriracha blev mycket godare än vad jag trodde den skulle bli. Hur det än är med den saken så var det ju bra att det färdiga resultatet överträffade mina förväntningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.